Introduktion

På introduktionen presenterar vi alla idrotter dess ledare. Vi visar Idrottsskolans film, förklarar hur schemat ska läsas och var idrotterna utövas i kommunen. Detta brukar ske veckan efter det att skolan har börjat i augusti, men vi skickar alltid ut exakt tid och plats i god tid.

Disco

När det är höstlov är det inga idrottsaktiviteter i Idrottsskolan, vi har därför valt att arrangera disco på fredagen veckan innan för alla som vill. För föräldrar som väntar brukar vi ha någon föreläsare eller fika, det är olika från gång till gång. Brev om detta skickas ut i god tid.

Badresa

Veckan då det är sportlov åker vi till Stadsparksbadet i Borås. Vi brukar fylla fem bussar och har ca 20 ledare och vuxna med oss. I Borås är de självklart förvarnade att vi kommer. Anmälningslappar till detta skickas ut och sedan lämnas de påskrivna till kansliet. Barnen ska ha med sig badkläder, matsäck och gärna ha namn i sina kläder. Det brukar nämligen bli en påse med glömda kläder varje år. Det finns en kiosk där barnen kan handla godis, dricka eller hamburgare mm. Det är föräldrarna som bestämmer om deras barn får ha med sig pengar till detta.

Avslutning

När alla idrotter är slut för säsongen har vi en avslutning för Idrottsskolans barn. Den är i början av juni och platsen är vanligtvis Nösnäsvallen. Där finns hoppborg, lekstationer och så kan det alltid dyka upp någon överraskning. Vi har även korvgrillning och dricka som vi bjuder på.